Aktuálně


15. 4. 2024

E-zdroje ve výuce

Zaměstanci a studenti naší fakulty jsou zváni na webinár e-zdroje ve výuce.





16. 3. 2024

Zveme Vás na besedu s Jarmilou Kratochvílovou

Zveme všechny akademické zaměstnance, studenty a veřejnost na besedu s Jarmilou Kratochvílovou, bývalou československou atletkou, běžkyní na krátkých a středních tratích, olympijskou medailistkou a držitelkou nejdéle platného světového rekordu v atletické historii.


Debata proběhne 27. 3. od 13:00 do 14:30 v budově Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, José Martího 31, v učebně P1. V případě zájmu o účast na besedě se prosím registrujte zde.





5. 3. 2024.

Vyhlášení studentské grantové soutěže Podpora udržitelného rozvoje na UK

Byl vypsán druhý ročník grantové soutěže UK na podporu udržitelného rozvoje.

Studenti mohou přihlašovat projekty, které jsou zaměřeny na inovace v rámci studentského života, fakultního či akademického prostředí i naplňování třetí role univerzity. Možnými oblastmi projektů jsou například:

  • nový udržitelný prvek ve studentském prostředí (např. komunitní zahrádka, inovovaný systém třídění odpadu na kolejích

  • vzdělávací aktivita pro studující UK, pro žáky/žákyně SŠ/ZŠ/MŠ či širokou veřejnost (např. cyklus přednášek, prototyp hry či edukačního programu, mobilní aplikace)

  • osvětová kampaň využitelná v univerzitním nebo veřejném prostoru (např. videa se základními praktickými návody k udržitelnému životu)

Uzávěrka přihlášek je 30. 4. 2024

Více informací k celému projektu naleznete zde.



29. 2. 2024

Pozvání na přednášku Akademická obec zraněná, ale ne zlomená

Přednáška se bude konat 5.3. 2024 od 17:00 do 18:00 v Modré posluchárně, Celetná 20 a je určená akademické obci spojená s tématem podpory a vyrovnávání se s prosincovou událostí na Filozofické fakultě. V úvodu promluví rektorka UK prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D. a děkanka FF Mgr. Eva Lehečková, Ph.D. Přednášet bude Mgr. Marek Vácha, Ph.D.


Akce se koná v prezenční i online formě.

Na prezenční variantu je nutné se registrovat.

Odkaz k živému vysílání naleznete zde.




5. 2. 2024

Workshop pro zájemce o doktorské studium na naší fakultě


Zveme všechny zájemce o doktorské studium na praktický workshop věnovaný doktorskému studiu na FTVS UK, který se bude konat v úterý 13. 2. od 14 hod v Creative Hubu. Cílem workshopu je představit doktorské studium na naší fakultě, seznámit účastníky s tím, co každého studenta v průběhu studia čeká a jak vypadá proces samostatné výzkumné práce. O své zkušenosti se podělí absolventi i současní studenti DS. 


2. 2. 2024

Volitelné kurzy na Centru pro přenos poznatků a technologií


Hledáte volitelné kurzy, které Vám otevřou nové obzory? Podívejte se na nabídku Centra pro přenos poznatků a technologií UK - https://bit.ly/CPPT_web_vzdelavani. Kurzy jsou vhodné pro všechny studenty UK napříč obory a fakultami a provedou vás jimi odborníci z praxe.


ROZJEĎTE PROJEKT | Schováváte si nápady „na potom“? Co kdybyste se konečně odvážili a pustili se do nich? Přijměte semestrální výzvu a proměňte svůj nápad v realitu! Praktický projektový seminář čeká jen na vás.

► Inovační laboratoř: Rozjeď projekt (kódTVOL0006,4 kredity) | WEB


VLASTNÍ BYZNYS – ANO/NE? | Zvažujete, zda začít podnikat? A jak na to? Kurz 8 praktických workshopů Vám pomůže se rozhodnout a udělat první kroky na cestě k vlastnímu podnikání.

Podnikni to! na UK (nekreditováno) | VÍCE


VÝZKUM → INOVACE → PRAXE | Porozumějte lépe otázce inovací ve vědě, a to i v humanitních oborech! Vyzkoušejte si na tématu své vlastní bakalářky nebo diplomky inovační proces. Nastartujte cestu k využití svého bádání v praxi. Ukážeme Vám, jak na to.

► Aplikuj vědu do praxe (kód TVOL0022, 2 kredity) | VÍCE


ZAŽIJTE SPOLUPRÁCI | Posuňte svoje týmové dovednosti při přípravě smysluplného eventu.

► Živá laboratoř spolupráce (kód TVOL0019, 4 kredity) | VÍCE



1. 2. 2024

Pracovní právo pro neprávníky


Předmět Pracovní právo pro neprávníky se vyučuje na Právnické fakultě UK už několikátým rokem v letním semestru. Je určen pro všechny studující Univerzity Karlovy, vyjma studujících Právnické fakulty UK. Předmět vyučuje JUDr. Jakub Tomšej, Ph.D. Cílem předmětu je, aby absolvent univerzity znal svoje práva v pracovněprávním vztahu, což je dovednost, která se hodí studujícím napříč univerzitou.


Informace k předmětu naleznete: https://www.prf.cuni.cz/aktuality/kurz-pracovni-pravo-pro-nepravniky-urceny-studentum-ostatnich-fakult-uk.


Kód předmětu je HV3811, a v SISu je dostupný na adrese https://is.cuni.cz/studium/predmety/index.php?id=4793a6420f19fbc1e083729400d57b23&tid=&do=predmet&kod=HV3811.


Zápis předmětů na PF UK je od 12. 2. 2024.


29. 1. 2024

Zápis povinných a volitelných předmětů


Připravili jsme ukázkové video "Zápis povinných a volitelných předmětů". Zhlédnout ho můžete zde.



16. 1. 2024

Lednová LTA




10. 1. 2024

UK POINT - mimořádné vydání NEWSLETTERU

Mimořádné vydání NEWSLETTERU pro studenty a zaměstnance univerzity Karlovy.



12. 12. 2023

Důležité termíny

20. 12. 2023 je termín pro uzavření studia, odevzdání závěrečné práce, přihlášení se ke státním závěrečným zkouškám a splnění všech podmínek pro připuštění ke státnicím. Zkontrolujte si v SIS, zda máte splněny všechny podmínky pro účast na státnicích a v případě nejasností urychleně kontaktujte svoji studijní referentku.



11. 12. 2023

Vánoční LTA



8. 12. 2023

Fotbal v Mladé Boleslavi


V souvislosti s podpisem memoranda o spolupráci s FK Mladá Boleslav jsou naši zaměstnanci a studenti zváni na prvoligové fotbalové utkání Mladá Boleslav proti Slovácku v sobotu 16. prosince 2023 v 15:00. Volný vstup je umožněn po předložení průkazu ISIC.



23. 11. 2023

Staň se součástí Sportovního plesu


Hledáme doprovodný program na Sportovní ples, který bude naše fakulta pořádat 27. března 2024. Máš zájem vystupovat na plese se svou taneční skupinou? Nebo jste s kamarády nacvičili parádní vystoupení na Pohybovky a chcete nám to ukázat? Zašli nám ukázku vašeho vystoupení a představu cenového ohodnocení do 10. 12. 2023 na e-mail



20. 10. 2023

Soutěž společnosti Möbelix pro studenty vysokých škol


  • Do soutěže se může zapojit každý student tím, že navrhne vysněnou chill-out zónu v prostoru jeho vysoké školy či fakulty. Návrh může mít jakoukoliv formu, od 3D návrhu po zpracování projektového plánu.

  • Ze všech zaslaných projektů vybere porota tři výherce, kteří získají voucher v hodnotě 7500 Kč na nákup v Möbelix.

  • Soutěž probíhá od 30. 10. 2023 do 31. 1. 2024.


Podrobnosti najdete na webové stránce soutěže:


STUDENTSKÁ SOUTĚŽ MÖBELIX



18. 11. 2023

TAJÁK - Noční orientační běh


Oddělení sportů v přírodě Katedry atletiky, sportů a pohybu v přírodě vás zve na 53. ročník Memoriálu Pavla Tajovského – závod v nočním orientačním běhu koedukovaných dvojic a především každoroční setkání věnované vzpomínce na Pavla Tajovského a dalších studentů, či absolventů, které si vzaly hory. Taják 2023 se uskuteční v úterý 28.11.2023 od 18:30 ve Stodůlkách. Více informací najdete zde:


TAJÁK



16. 11. 2023

LTA s Veronikou Balákovou





10. 11. 2023

Inovační workshop UK



Inovační workshop UK, tentokrát na téma Lean Canvas: Jak vytvořit podnikatelský plán na jedné A4?


Uskuteční se 21. 11. 2023 od 9 do 12 hod. v Kampusu Hybernská. Workshop je určený všem podnikavým studentům (i zaměstnancům) Univerzity Karlovy napříč obory a fakultami.


Workshopem provede Jan Veselý, zkušený lektor, který vede kurz Rozjeď projekt a aktivity v rámci (sebe)vzdělávací platformy Inovační laboratoř CPPT UK. V minulosti stvořil několik akceleračních programů zaměřených na sociální inovace, založil EduFórum, vytvořil online portál dobrokurzy.cz aj.


Registrace ZDE: https://forms.office.com/e/gNgSGE6wb0



3.10.2023

Ochutnej Erasmus!



Ochutnej Erasmus !

11/10/2023 - Kino 35 (Praha 1)


Jsi středoškolák nebo vysokoškolský student? Slyšel jsi už o programu Erasmus? Jsi připraven se vydat za svým Erasmus dobrodružstvím nebo jsi jen zvědavý a toužíš “ochutnat” evropskou kuchyni a kinematografii?


Oddělení vzdělávání pro Velvyslanectví Španělska v České republice, DAAD Information Point v Praze (Německo), Polský Institut v Praze, kancelář Campus France v České republice a Velvyslanectví Řecka a Irska v České republice si Tě dovolují pozvat na společnou akci "Ochutnej Erasmus!", která se uskuteční 11. října 2023 od 17:00 do 22:30 hod. v Kině 35 (Francouzský institut v Praze - Praha 1).


Při příležitosti oslav Erasmus days budeme promítat 2 filmy s tématikou evropské mobility. Mezi filmy Tě bude čekat občerstvení s pokrmy ze všech 6 organizujících zemí a budeš mít také příležitost si vyslechnout zkušenosti českých studentů, kteří se zapojili do programu Erasmus+. Na našich informačních stáncích budeš mít také možnost dozvědět se informace ke studiu v jednotlivých zemích.


Přihlášení a informace



26.9.2023

Nabídka vzdělávacích kurzů CPPT UK


Hledáte volitelné předměty, které Vám otevřou nové obzory?

Podívejte se na nabídku Centra pro přenos poznatků a technologií UK, které v ZS opět otevírá kurzy zaměřené na inovace a podnikavost pro všechny studenty UK. Kurzy vyučují odborníci z praxe a důraz je kladen na praktickou využitelnost poznatků.


ROZJEĎTE PROJEKT | Schováváte si nápady „na potom“? Co kdybyste se konečně odvážili a pustili se do nich? Přijměte semestrální výzvu a proměňte svůj nápad v realitu! Praktický projektový seminář čeká jen na vás.

►Inovační laboratoř: Rozjeď projekt (kód TVOL0006,4 kredity) | WEB


VLASTNÍ BYZNYS – ANO/NE? | Zvažujete, zda začít podnikat? Kurz 8 praktických workshopů Vám pomůže se rozhodnout a udělat první kroky na cestě k vlastnímu podnikání.

Podnikni to! na UK (nekreditováno) | VÍCE


VÝZKUM → INOVACE | Porozumějte lépe otázce inovací ve vědě, a to i v humanitních oborech! Vyzkoušejte si inovační proces na tématu své vlastní bakalářky nebo diplomky. Nastartujte cestu k využití svého bádání v praxi. Ukážeme Vám, jak na to.

►MSI1 – Management vědy a inovací (kód TVOL0002, 2 kredity) | VÍCE


ZAŽIJTE SPOLUPRÁCI | Posuňte svoje týmové dovednosti při přípravě smysluplného eventu.

►Živá laboratoř spolupráce (kódTVOL0019, 4 kredity) | VÍCE


SYSTÉMOVÉ MYŠLENÍ | Studujte otázky systémové změny, poznejte nástroje systémového myšlení pro řešení společenských problémů a naučte se vidět do hloubky zásadních výzev dnešního světa. Kurz je součástí globálního programu Map the System Oxfordské univerzity.

► Systémová změna (kód YMN216, 4 kredity, FHS UK) | VÍCE


INOVAČNÍ LABORATOŘ | Navštěvujte workshopy, potkávejte se akčními a tvůrčími lidmi z univerzity i mimo ni, inspirujte se a rozvíjejte své nápady a podnikavost v rámci (sebe)vzdělávací platformy CPPT UK.

Jak se zapojit? ►https://bit.ly/CPPT_Inovacni_laborator


Poslední změna: 15. duben 2024 10:10 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: