Jak se vyznat na fakultě


Hlavní areál fakulty na pražském Veleslavíně se skládá z mnoha navzájem propojených budov a sportovišť. Ze začátku může být náročné se v areálu vyznat, a proto ti přinášíme stručný přehled těch nejdůležitějších míst.


Hlavním vchodem se člověk dostane do největší budovy areálu – bloku H. Tam se nachází většina učeben, kanceláří a také všechny důležité pracoviště fakulty jako například děkanát či studijní oddělení. Učebny jsou označeny jako U s přiděleným číslem a posluchárny jako P s přiděleným číslem. Pozor, není to tak, že nejnižší čísla jsou na nejnižších patrech! Hledání učeben a poslucháren je tak trochu bojovka ...


Většina sportovišť se nachází na západní straně areálu. V bloku F najdeš nově vybudovanou víceúčelovou tělocvičnu a úpolovou tělocvičnu. Na rozlehlém pozemku se nachází venkovní sportoviště jako atletický ovál, fotbalové hřiště, beachvolejbalové kurty či také přetlaková hala pro míčové sporty. Vedle beachvolejbalových kurtů najdeš Cool Bar.


Další občerstvení jako když najdeš na východní straně areálu, konkrétně v bloku E. Tam se nachází špičková nově zrekonstruovaná jídelna La Fresca s širokou nabídkou jídel a nápojů, kterou doplňuje kavárna a cukrárna DoDo Bistro. Ta nabízí i bezlepkový sortiment.


Poslední významnou částí fakulty je vnitroblok. Ten spojuje všechny části a budovy areálu, včetně jejích sportovišť, učeben nebo studentských kolejí. Je to také ideální místo pro trávení volného času. Studenti toto místo hojně využívají pro studium, odpočinek nebo pro hru nohejbalu, který je možné si zahrát na hřišti uprostřed vnitrobloku.


Fakulta má k dispozici i další prostory pro výuku, se kterými se postupně seznámíš. Jsou buď v Praze, například Tyršův dům, nebo objekty mimo Prahu, kam vyjíždíme na kurzy.


Sportoviště

Adresa

Spojení

Tělocvična Nosticova (gymnastická tělocvična)


Nosticova 468/4,

Praha 1 – Malá Strana

tramvajová zastávka Hellichova


Tyršův dům (plavecký bazén)


Újezd 450,

Praha 1 – Malá Strana

tramvajová zastávka Hellichova

Loděnice Troja


Vodácká 789/8,

Praha 7 – Troja


autobusová zastávka Povltavská, tramvajová zastávka Trojská

Sportovní centrum UK v Praze


Bruslařská 1132,

Praha 15


autobusová zastávka Gercenova, poté 5 minut pěšky

Horská chata Na Muldě v Peci pod Sněžkou


Pec pod Sněžkou 34

e-mail: mulda@ftvs.cuni.cz

tel: 499 896 311


Horská chata v Horní Malé Úpě


Horní Malá Úpa 79



Výcvikové středisko FTVS u Stráže nad Nežárkou


Plavsko 89


e-mail: straz@ftvs.cuni.cz



Kromě dobré orientace v areálu je také důležité vědět, na koho se v jakých záležitostech můžete obrátit. Můžete se podívat do záložky Kdo mi pomůže.


Poslední změna: 24. červenec 2023 10:42 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: