Kurz taiji pro seniory

Termín:

Rozsah:

21 hodin

Výstup:

Osvědčení o absolvování

Kontakt:

Mgr. Libuše Čadová, Ph.D., , tel. 608 612 424

Popis kurzu:

Fakulta tělesné výchovy a sportu Vás zve na nově otevřený semestrální kurz „Taiji pro seniory“. Kurz je určen nejen jim, ale i širší veřejnosti, bez nutnosti dovršení důchodového věku. Kurz bude probíhat každý týden v zimním semestru akademického roku 2016/2017, vždy v úterý odpoledne. Lekce budou sestaveny velmi prakticky. Jejich hlavní náplní bude především cvičení Taiji (Tchaj-ťi čchüan). Uceleně budou také vysvětleny základní principy a teorie pohybu charakteristické v tomto cvičení.

Tchaj-ťi čchüan je tradiční cvičení pocházející z Číny. Původně bylo vyvinuto jako efektivní sebeobranný systém. Dnes se s oblibou cvičí pro své hluboké zdravotní a relaxační účinky, jež nám pomáhají zbavit se každodenní zátěže a navrací vitalitu a sílu. Základem našeho cvičení bude hluboké a přirozené dýchání a plynulé obloukovité pohyby vycházející z pasu. Cvičením sestavy „Navíjení hedvábného vlákna“, budeme rozvíjet dovednost vedení vnitřní sily ze středu těla až do konečků prstu. Při tradičních forách  Čchen Tchaj-ťi čchüan budeme harmonizovat tělesné a duševní funkce a přispějeme k nápravě  nevhodných pohybových stereotypů.

Pro přihlášení do kurzu není potřebná žádná předchozí zkušenost s tímto cvičením, pouze chuť být otevřený a poznávat nové kvality pohybu.


Garant kurzu:

Mgr. Libuše Čadová, Ph.D.

Katedra technických a úpolových sportů

J.Martiho 31 , Praha 6 - 162 52

Telefon: 608 612 424

E-mail:


Délka:

1 semestr (celkem 28 vyučovacích hodin)

Frekvence:

1 x za týden – 2 vyučovací hodiny

Výukový den:

úterý 16:00 - 17:30

Termín

Místo:

Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, J. Martiho 31, Praha 6 - 162 52

Poplatek:

1 200,- Kč

Certifikace:

osvědčení UK o absolvování

Termín podání přihlášky:

Přihlášky:

Zde


Poslední změna: 24. leden 2018 12:56 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: