Olga Šípková

Olga Šípková (*1969)


Už několik generací díky ní obouvá s nadšením aerobikové boty a cvičí v rytmu hudby. Olga Šípková se stala v devadesátých letech průkopnicí a velkou propagátorkou aerobiku v České republice i symbolem tohoto sportu. Než objevila aerobik, věnovala se však moderní gymnastice, a to i jako studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK.


„Na léta strávená na fakultě vzpomínám nesmírně ráda. Já jsem totiž díky svému tatínkovi Vratislavu Svatoňovi, který na fakultě působil, trávila na fakultě spousty chvil, a to už v době dětství, a musím podotknout, že strašně ráda. Milovala jsem to prostředí, atmosféru, bezva sportovní lidi,“ vzpomíná Olga Šípková, která na FTVS UK vystudovala obor učitelství tělesné výchovy se specializací na moderní gymnastiku (v kombinaci s učitelstvím biologie na Přírodovědecké fakultě UK) na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.


Právě na fakultě navíc poznala svého budoucího manžela Ivana. „Asi nejvíc vzpomínám na kurzy, kdy jsme se skvělou partou trávili čas v přírodě. Těch zážitků bylo hodně. Lásky, z nichž ta největší skončila svatbou. To je skutečně moment, který mi nasměroval život,“ podotkla.


Dnes několikanásobná mistryně republiky ve sportovním aerobiku, mistryně Evropy i světa říká, že studium na FTVS UK bylo pro ni jako pro lektorku aerobiku a vůbec pro práci s lidmi v oblasti vrcholového i rekreačního sportu základem. „Jsem moc ráda, že jsem vystudovala obor, který mě živí a baví!“


Poslední změna: 24. leden 2018 12:56 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: